Nu byter vi din elmätare

Bild på ny smart elmätare med texten nu byter vi till nya smarta elmätare

Efter att regeringen har beslutat om nya funktionskrav på elmätare har vi nu påbörjat arbetet med att byta ut dessa hos alla våra elkunder. Huvudsyftet med beslutet är bland annat att öka möjligheten för dig som konsument att påverka din egen elförbrukning. Dessutom behöver många av dagens installerade mätare ersättas inom de närmaste åren för att inte nå slutet av deras livslängd.

Alla mätare i Sverige ska vara utbytta senast den 1 januari 2025. Därför kommer vi, med start nu under 2021, att byta cirka 2 500 elmätare varje år fram till och med år 2024. I samband med detta byter Arvika Teknik AB även till ett nytt insamlingssystem som inte är kompatibelt med äldre mätarmodeller.

Bytet innebär inte några extra kostnader för dig som kund och du betalar inte heller för själva installationen. Bytet till de nya elmätarna ingår i den elnätsavgift som du redan betalar till Arvika Teknik AB.

Bytet kommer att utföras av personal från Teknik i Väst som ansvarar för drift och skötsel av Arvika Teknik AB's elnät. När det är dags för din fastighet kommer vi att kontakta dig.

Har du några övriga funderingar kring lagkraven och de funktioner som de nya mätarna innebär kan du läsa mer om det på sidan "Byte till smarta elmätare". Där hittar du även kontaktuppgifter till oss.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 april 2021
Sidansvarig: Ola Mossberg