Tips och information om de höga elpriserna

Bild på glödlampa

Här har vi samlat infor­mation kring de just nu höga elpri­serna och vad du som kund kan göra.

Varför är elpriserna så höga nu?

Det är mycket som spelar in, inte bara vad som händer i Sverige. Här förklarar Energiföretagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vad som påverkar elpriset.
På konsumenternas oberoende elmarknadsbyrå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om elprisets uppbyggnad.

Vad kan du som kund göra?

Som alltid, så är det den energi som du inte använder som är billigast – att till exempel tumma på komforten genom att sänka värmen ett par grader hemma och på så sätt spara energi kan göra extra stor skillnad nu på kostnaden nu – och miljönyttan är lika stor som tidigare!

Ta vara på energispartips i tidningar och på nätet, kommunen har en energirådgivare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som kan ge tips.

Vad gäller elavtal och hur man kan tänka kan vi som elhandlare komma med råd;
Se över ditt nuvarande elavtal - det är viktigare nu än någonsin att du funderar igenom din situation och gör ett aktivt val av det elavtal som du tycker passar dig bäst. Det går inte att ge ett generellt råd men på länken nedan har vi sammanställt lite information om olika avtalstyper och hur du kan tänka. Läs mer om fast och rörligt avtal. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du är alltid välkommen att kontakta oss med frågor kring exempelvis din faktura från oss eller kring ditt elavtal

Våra elavtal Öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 januari 2022
Sidansvarig: Carolina Tenman