Planerade driftarbeten

fiberkablar med kugghjul

Här hittar du information om schemalagda driftarbeten. Då vi inte själva styr helt över detta kan det då och då hända att vi inte informerats i förväg om ett driftarbete som ska göras. Vi lägger ändå till information här så fort vi vet något, även om det blir i efterhand. Som generell info kan vi också nämna att de flesta stora driftarbetena görs natt mot tisdag och det finns en potentiell risk att förberedelserna (som görs måndag kväll) kan störa din anslutning.

Planerade driftarbeten i nätet

- 2 november
OBS: Detta arbete gäller specifikt en omläggning av alla kunder i Arvika Kommunnät så det finns en ökad chans att det kommer att märkas den här gången. Läs vidare här nedan för att se vad du gör om du inte får igång dina tjänster på morgonen.

Notera att vi fyller på med datum efterhand som vi får kännedom om dem.

Arbetet med att öka driftsäkerheten i nätet återupptas efter sommaruppehållet. Det planerade tidsintervallet för detta arbete är från midnatt till kl 6 på morgonen. Under denna tid kan du som kund uppleva störningar och eventuellt behöver du starta om din mediabox på morgonen, det gör du genom att göra mediaboxen strömlös en liten stund och sedan koppla in strömmen till mediaboxen igen. Även övrig utrustning kan behöva en omstart. Upplever du kvardröjande problem är du välkommen att följa tipsen under rubriken "Felsökning" härintill.

Tornstigen mot Ullen, 7 september

Efter en avgrävning här 31 augusti gjordes en tillfällig lagning och nu behöver vi göra den permanenta lagningen. Arbetet är schemalagt till 7 september från kl 7 till kl 20. Berörda kunder informeras via brev men pga av skadans karaktär kan vi tyvärr inte ha den vanliga framförhållningen gällande planering av detta jobb och ber dig som kund att ha överseende med det.

Stömne, 16 juni

Ett vägarbete skadade fibern här och vi behöver nu reparera skadan permanent. Arbetet påbörjas onsdag 16 juni kl 7 och beräknas vara klart vid kl 19 på kvällen. Berörda kunder informeras via brev.

Planerat driftarbete i nätet 15 juni

En uppgradering av servicenivån i nätet görs natten mot tisdag 15 juni mellan midnatt och klockan 6 på morgonen. Du kan eventuellt märka av vissa störningar under denna tid. På tisdagsmorgonen kan du behöva starta om din mediabox (gör den strömlös genom att dra ur sladden en liten stund och sätt sedan tillbaka strömsladden). Starta även om din övriga utrustning. Upplever du fortfarande problem uppmanar vi dig att använda vår felsökningsguide Öppnas i nytt fönster..

Älgå, 14 juni

Vi fick under måndag eftermiddag information om ett reparationsarbete i Älgå. Under tiden arbetet pågår kommer en del kunder att helt tappa kontakten med nätet.

Uppdatering 15 juni, kl 7.30: Reparationsarbetet kunde inte göras klart under gårdagen och man fortsätter därför idag. Vi har inte fått någon sluttid men återkommer när vi vet mer. Berörda kunder (<10) får räkna med att vara utan anslutning idag.

Hillringsberg, Glava fiberförening, 9-10 juni

För ett tag sedan kördes att skåp ner här som många kunder är kopplade via. Vi behöver totalrenovera inkommande/utgående förbindelse och beräknar att arbetet, som startar onsdag morgon 9 juni kl 7, kommer att pågå in på natten. Alla kunder beräknas ha sin anslutning tillbaka torsdag morgon. Berörda kunder har informerats via brev.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 november 2021
Sidansvarig: Annelie Pettersson