Ska du bygga om eller bygga nytt?

Ska du att bygga om eller bygga till ditt hus? Eller planerar du att bygga ett helt nytt hus? I så fall är det bra att tänka till för att slippa onödiga kostnader. Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Här under kan du se hur de olika processerna kommer att se ut på ett ungefär - beroende på vilken byggnation du ska utföra.

Nybygge

  1. Informera oss om att du planerar att bygga nytt, vart du ska bygga samt att du vill ansluta dig till vårt fibernät.
  2. För att du ska kunna komma med i vår planering behöver du skriva ett avtal med oss om anslutning till fibernätet. (Efter att du anmält ditt intresse skickar vi dig ett avtalsförslag via e-post).
  3. Meddela oss någon vecka innan själva schaktningen in till fastigheten ska göras, så att vi kan se till att kanalisation för fibern finns till hands för att läggas med i schaktet. I samband med detta får du också instruktion om vad du måste tänka på för att vi sedan ska kunna ansluta fibern utan problem.
  4. Låt oss veta någon månad innan när du vill ha fibern inblåst och mediaboxen installerad.

Till-/ombyggnad

  1. Har du redan en fiberanslutning och ska göra något på fastigheten som påverkar denna behöver oftast en tekniker titta på hur det ser ut och bedöma vad som behöver göras för att fibern inte ska skadas.
    Kontakta oss så lägger vi ett ärende till våra tekniker. Observera att det är bra att vara ute minst 2-3 veckor innan, då vi periodvis har hög belastning.

Ska du gräva på din tomt?

  1. Om du ska gräva på tomten behöver du begära en utsättning av samtliga nyttigheter som kan finnas nedgrävda på din tomt. Utsättning innebär att du får en markering av vad som finns under marken, så att du vet hur du kan gräva. Du beställer utsättning via ledningskollen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – läs mer på sidan "Innan du gräver".
  2. Denna typ av jobb bekostas av dig själv enligt gällande priser, se prislistan under Vad kostar det?

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 februari 2024
Sidansvarig: Annelie Pettersson