För privatpersoner

Bild flicka som slänger skräp i container

Det här gäller för dig som privatperson

Hos oss lämnar du som privatperson ditt sorterade avfall på vår återvinningscentral på Mosseberg. För att minska mängden avfall samarbetar vi med Miljömyran som gärna tar hand om dina prylar som inte behöver kastas. Vi ser gärna att du i första hand lämnar dina saker du vill bli av med till dem.

Om du ändå har prylar som inte kan återanvändas, tänk på att sortera detta så att det i första hand kan återvinnas till nya produkter. Avfallet ska sorteras i rätt container, fråga personalen om du är osäker. Hos oss kan du lämna farligt avfall såsom batterier, lampor, elektronik och förbrukade oljor. Vi tar också emot ditt grovavfall såsom trasiga möbler, stekpannor, wellpapp, gipsskivor, träavfall, textil, vitvaror mm. Här finns också en återvinningsstation där du kan lämna dina sorterade tidningar och förpackningar.

Avgiftsfritt för dig som privatperson

Som privatperson och boende i Arvika kommun behöver du inte betala någon avgift för att lämna ditt avfall på Mosseberg om du inte kommer med större mängder än en kärra. En förutsättning för gratis inlämning är också att du sorterar ditt avfall. Detta ingår i renhållningsabonnemanget som du eller din hyresvärd betalar.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 januari 2022
Sidansvarig: Elin Alsterhag