Grovavfall

Så här sorterar du ditt grovavfall.

Som privatperson lämnar du ditt sorterade avfall på återvinningscentralen i din kommun, i Arvika på Mosseberg och i Eda på Lunden. För att minska mängden avfall samarbetar vi med Edareturen och Miljömyran som gärna tar hand om dina prylar som inte behöver kastas. Vi ser gärna att du i första hand lämnar dina saker du vill bli av med till dem.

Sortera rätt

Om du ändå har prylar som inte kan återanvändas, tänk på att sortera detta så att det i första hand kan återvinnas till nya produkter. Avfallet ska sorteras i rätt container, fråga personalen om du är osäker. Hos oss kan du lämna farligt avfall såsom batterier, lampor, elektronik och förbrukade oljor. Vi tar också emot ditt grovavfall såsom trasiga möbler, stekpannor, wellpapp, gipsskivor, träavfall, textil, vitvaror mm. Här finns också en återvinningsstation där du kan lämna dina sorterade tidningar och förpackningar.

Avgiftsfritt för dig som privatperson

Som privatperson behöver du inte betala någon avgift för att lämna ditt grovavfall på Lunden eller Mosseberg. En förutsättning för gratis inlämning är också att du sorterar ditt grovavfall. Detta ingår i renhållningsabonnemanget som du eller din hyresvärd betalar. Grovavfall kan till exempel vara möbler och husgeråd.

Hämtning av grovavfall

Om du har svårt att ta dig till din kommuns avfallsanläggning, kan du som kund hos oss även få grovsopor (skrymmande avfall, gamla möbler, cyklar, vitvaror etc) hämtade hos dig mot en avgift. Du beställer hämtning helst 14 dagar i förväg. Placera grovsoporna som du vill ha hämtade utanför din bostad.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 februari 2024
Sidansvarig: Elin Staxhammar