Smart Värme

Med tjänsten Smart Värme får du som har fjärrvärme jämnare inomhustemperatur och bättre kontroll på din uppvärmning.

Tjänsten Smart Värme består av ett lättinstallerat ”plug-n-play”-system i form av en smart termostat som består av tre olika dosor.

  • En trådlös innegivare som samlar in information om bl.a. inom- och utomhustemperatur, solinstrålning, och värmedynamik m.m.
  • En sk. gateway* som kopplar upp systemet mot internet och gör informationen tillgänglig i tillhörande app i din mobil/läsplatta. Via appen kan du styra din fjärrvämecentral och se historik m.m.
  • Styrdosan reglerar slutligen husets temperatur.

Systemet är självlärande och anpassar sig till exempel efter hur mycket solljus ditt hus får. Du kan även påverka din förbrukning genom att exempelvis sänka värmen när du är på jobbet eller när du åker på semester och höja den lagom tills att du kommer hem.

*Tjänsten kräver att det finns en internetuppkoppling och tillgång till en dator med webbläsare eller en iOS- eller Android-mobiltelefon/läsplatta.

Pris för installation och abonnemang

I grundpaketet, som du köper via vår webbshop Länk till annan webbplats., ingår de delar och verktyg som du behöver för att enkelt installera systemet själv.

Rumsgivare, gateway samt styrdosa. Appen laddar du ner i Google Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller via App Store.

Du kan även beställa vår Kom-i-gång-hjälp där en drifttekniker kommer hem till dig och gör en komplett installation.

  • Hårdvara & abonnemang: 49 kr/mån
  • Extra rumsgivare: 745 kr inkl. moms
  • Installation via vår Kom-i-gång-hjälp: 390 kr

Vill du veta mer?

Kontakta vår kundservice via telefon 0570‑822 00 eller e-post kundservice.teknik@arvika.se så berättar vi mer och hjälper dig med dina eventuella funderingar.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 februari 2024
Sidansvarig: Fredric Lönnfjord